Jeff Bezos gir bort 100 millioner dollar til to utvalgte

Verdens rikeste mann offentliggjør at han har valgt å donere 100 millioner dollar.

GIR BORT PENGER: Verdens rikeste mann ønsker å belønne to mennesker han mener har vært modige og vist medmenneskelighet.  Foto: MANDEL NGAN
Næringsliv

De aktuelle som vil motta pengene er CNN-journalist Van Jones og kokk José Andrés. Det er et samlet beløp på 100 millioner dollar hver, og de to personene står fritt til å gjøre hva de vil med pengene.

Bezos forteller til CNN at pengene er en del av en overraskelsesfilantropi, som har som formål å belønne de som har vist mot og medmenneskelighet. 

– Vi trenger mennesker som er villig til å kjempe for en bedre verden. Mennesker som kan diskutere for det de tror på, med medmenneskelighet og respekt, skriver Bezos.

Mat til hjemløse

Andrés har tidligere satt i gang initiativer for å gi mat til hjemløse i USA, mens Jones er kjent for sin politiske refleksjon og diskusjon i CNN. Begge sier de vil godta belønningen, og beskriver en drøm som realiseres. 

– Denne prisen kan ikke gi mat til hele verden, men det er et steg i riktig retning, skriver Jones.

Bezos har tidligere blitt kritisert for å ikke bidra nok til filantropi, spesielt med tanke på at han er verdens rikeste mann. I det siste har han imidlertid gitt mye til forskning, samt til å løse klimakrisen verden står overfor.