Hagen har tapt 180 millioner på The Well

Stein Erik Hagens spa- og badeanlegg, The Well, har aldri gått i pluss. Siden oppstarten i 2014 har han tapt 180 millioner kroner. 

Publisert 30. juli 2021 kl. 15.23
Oppdatert 2. aug. 2021 klokken 11.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 432 ord
THE WELL: Stein Erik Hagens spa- og badeanlegg like utenfor Oslo. Foto: The Well

Stein Erik Hagen har siden oppstarten av The Well i 2014 aldri sett sorte tall i regnskapet. 2020 ble heller ikke et unntak. Spa-resortet, som ligger like utenfor Oslo, har ikke vært noe annet enn et tapssluk de seneste syv årene. 

Totalt har Hagen tapt 180 millioner kroner på prosjektet siden oppstart.

For regnskapsåret 2020 ble det resultatført et negativt årsresultat på 28,6 millioner kroner, mot et tap på 27,0 millioner kroner året før. Sammenlignet med underskuddet på 38,6 millioner kroner i 2018, ser det dermed ut til at spaet ved Sofiemyr har hentet seg noe inn igjen. Likevel blir inntektene nedgravd av høye kostnader. 

– Når det gjelder 2020-regnskapet er det pandemien som er årsaken til underskuddet, sier styreleder i The Well, Kristian Gundersen. 

– Dere tapte likevel penger før covid-19, hvordan skal dere generere et positivt resultat? 

– Fremover vil vi ha et helt nytt fokus i bedriften. Vi har de seneste årene hatt fokus på en kombinasjon av øke omsetning og redusere kostnader. I all hovedsak er det effektivisering av driften i alle ledd som skal til. Vi må legge oss på riktig pris og drive ned kostnadene. The Well kommer til å gå med et positivt resultat dersom vi fortsetter med den fremgangen vi har hatt de seneste to årene. Hadde det ikke vært for pandemien ville vi nok ha ligget nærmere en nullpunktomsetning nå, sier Gundersen. 

The Well

(Mill. kr)20202019
Driftsinntekter66,491,8
Driftsresultat−28,4−26,8
Resultat før skatt−28,7−27,0
Årsresultat−28,7−27,0

Hagen er optimistisk

Stein Erik Hagen har til forskjell fra hans resort dratt nytte av en global lockdown og dagligvarehamstring. Fra sin villa i Holmenkollen har Hagen lent seg rolig tilbake og sett formuen øke med 17,86 prosent som følge av økt trykk på butikkhyllene, ifølge Kapital. Tapssluket til The Well sees dermed ikke på som en umiddelbar trussel, og optimismen holdes fortsatt på topp. 

Gundersen forteller et Hagen er fornøyd med prosjektet til tross for negativ bunnlinje

OPTIMISTISK: Stein Erik Hagen er fortsatt positiv til prosjektet som nå har generert et negativt resultat i 7 år. Foto: Ivan Kverme

 – Hagen er veldig fornøyd med The Well. Det er et banebrytende konsept som tar tid å etablere, og er nå enda mer revolusjonerende med et high-end overnattingstilbud. Vi åpnet 1. juni et hotell som gjør konseptet om til et resort fremfor et dagspa. Dette vil bedre gjestens opplevelse, da et overnattingstilbud har vært etterspurt. Et dagspa er et produkt som er mer krevende å drifte, så dersom hotellet lykkes vil det ha en enorm positiv effekt, sier Gundersen. 

Videre legger styreleder Gundersen til at planen er å bli enda bedre på det de er best på, nemlig; 

– Sauna, hopsitality, wellness og badstu, konkluderer han. 

Årsresultat siden 2014 

ÅrstallÅrsresultat (Mill. kr)
2020−28,7
2019−27,0
2018−38,6
2017−35,0
2016−34,2
2015−16,5
2014−0,4