23 selskaper kjemper om pengepremie fra Johan H. Andresen

Johan H. Andresen vil donere en halv million kroner til en entreprenør som kan vise til innovative løsninger. 23 selskaper kjemper om pengepremien.

Publisert 14. okt. 2021 kl. 10.36
Oppdatert 14. okt. 2021 klokken 10.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
BELØNNER SOSIALE ENTREPRENØRER: Johan H. Andresen, her avbildet med døtrene Katharina og Alexandra. Foto: Ferd

23 selskaper er nominert til prisen Årets Sosiale Entreprenør 2021. Vinneren får med seg en gavesjekk på en halv million kroner mens de to andre selskapene som tar seg til finalen får 50.000 kroner hver. Dette er 12. gang prisen deles ut. 

– Det er flere nominerte i år enn tidligere og flere nye navn på blokken, noe som er veldig positivt, sier juryleder, eier og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, i en melding.

Ifølge Kapital er Johan H. Andresen Norges 6. rikeste person med en formue på 45 milliarder kroner. 

De nominerte er valgt ut for sin innovative løsning og potensiale for å løse samfunnsutfordringer, ifølge Andresen. Kandidatene vurderes etter kriteriene innovasjon, skalerbarhet og økonomiske- og sosiale resultater.

– Ferd gjør dette for å bidra til at flere hardtarbeidende entreprenører lykkes, og motivere flere til å styre etter både sosiale og økonomiske resultater, sier Andresen.

Av de 23 nominerte velger en fagjury ut et knippe selskaper som får presentere seg for en hovedjury. Hovedjuryen består av Christine Wergeland Sørbye, leder av Oslo Science City, Sissel Kristin Hoel, fagsjef i StartOff, Frithjof Lund, leder av McKinsey Norge og Solvor Øverlien Magi, daglig leder for fjorårets vinner Lifeness, med Johan H. Andresen fra Ferd som juryleder.

De nominerte til Årets Sosiale Entreprenør

Catalysts
Dale Oen Experience
Delta Rogaland AS
Diwala
Dyrebar Omsorg
FLAM Norge
Gamingkontakten
Gleding
Guttas Campus
Halimo Co
Hopeful
Ideelt Security AS
Kompass & Co
Literate
Movu Mobility
Papillon
Resirqel
Sammen for livet
Sammen om en Jobb
TestHub
The We Effect
Trygg av Natur

Vintage Baby sosiale entreprenører