<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

147 ansatte mister jobben i Nortura

Nortura har tatt beslutningen.

    Publisert 19. okt. 2021 kl. 09.09
    Oppdatert 19. okt. 2021 klokken 09.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 232 ord
    MISTER JOBBEN: Nortura har tatt beslutningen: 147 ansatte mister jobben de har i dag. Foto: NTB

    Nortura har tatt beslutningen: 147 ansatte mister jobben de har i dag, skriver nrk. For to uker siden ble det klart at de 147 ansatte sto i fare for å miste jobben.

    De 79 Nortura-ansatte i Steinkjer og 68 i Stavanger som mister jobbene sine,  skal få tilbud om ny jobb, riktinok med noe lenger reisevei.

    En halv mrd.

    Konsernstyret vedtok mandag ifølge en pressemelding å investere nærmere en halv milliard i en oppgradering og utvidelse av anlegget for skjæring av gris i Tønsberg. 

    Det oppgraderte anlegget legger til rette for en mer bærekraftig industristruktur og vil bedre lønnsomheten årlig med 125 millioner kroner, heter det.

    Ferdig 2023

    Fabrikken i Tønsberg vil etter planen stå ferdig etter sommeren 2023. Skjæreaktiviteten i Steinkjer og på Forus vil gradvis trappes ned fra høsten 2023.

    Slakterivirksomheten ved de to anleggene blir ikke berørt.

    Vedtaket fra konsernstyret er dermed i tråd med innstillingen fra konsernsjefen som ble lagt frem for to uker siden.

    – Nortura er bondens eget selskap og vår viktigste oppgave er å gjøre det mulig for bønder i hele Norge å leve av egg- og kjøttproduksjon. Resultatet vil komme bonden til gode i form av økte inntekter og mer konkurransedyktige produkter basert på norsk råvare, sier styreleder Trine Hasvang Vaag.

    Hun peker på at tiltaket er en oppfølging fra årsmøtevedtak og viktig i arbeidet med å bygge et nytt, bærekraftig og fremtidsrettet egg- og kjøttsamvirke.