<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forlater Russland: – Umulig å fortsette

Valio, Finlands svar på Tine, selger seg ut av Russland med umiddelbar effekt.

    Publisert 26. apr. 2022 kl. 13.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    FINSK EXIT: Valio selger sine virksomheter i Russland, inkludert fabrikken for bearbeidet ost i Jersjovo. Her ansatte ved fabrikken som tester osteprodukter. Foto: Bloomberg

    Den finske meierigiganten Valio selger seg ut av Russland, opplyser selskapet tirsdag.

    Selskapet selger sin russiske virksomhet til den russiske matprodusenten Velkom Group. Salget har umiddelbar virkning, og Valios ansatte i Russland overføres til kjøperen med transaksjonen. Salgssummen oppgis imidlertid ikke.

    «Med den sluttførte transaksjonen er Valios virksomhet i Russland nå avsluttet», heter det.

    Valio hadde en netto omsetning på 87 millioner euro i Russland i 2020. Det tilsvarer rundt 850 millioner kroner – og utgjorde rundt 5 prosent av Valios samlede globale netto omsetning.

    Beslutningen om å trekke seg ut av Russland ble fattet 7. mars. Siden har selskapet vært i forhandlinger om et salg av virksomheten, og Velkom Group ble vurdert som den mest passende kjøperen blant interessentene som meldte seg.

    – Umulig å fortsette i Russland

    «Russlands angrep på Ukraina gjorde det umulig å fortsette vår virksomhet i Russland, både etisk og fra et forretningsperspektiv», heter det i en kommentar fra Valio-sjef Annikka Hurme.

    Hun forklarer at det har vist seg å være vanskelig å forlate Russland i denne situasjonen, på grunn av stadige lovendringer og sanksjoner.

    «Vi har søkt løsninger og en passende kjøper gjennom våren. Med transaksjonen sluttfører vi denne prosessen, og våre virksomheter i Russland avsluttes», sier Hurme.