Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda

Fellesforbundet vil trekke LOs millionstøtte til Tankesmien Agenda og mener tenketanken bør avskaffes.

Illustrasjonsfoto: (f.v) Forbundsleder Jørn Eggum, nestleder Steinar Krogstad og forbundssekretær Clas Haarek Delp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det begrunnes med at Venstre og KrF gikk inn i blå regjering.

«Formålet med opprettelsen av tenketanken Agenda var å finne et politisk rom i «sentrum» etter valgnederlaget i 2013 – altså prøve å smi en allianse med Venstre og KrF. Begge partiene er nå trygt plassert på blåblå fløy. Det er bare å gratulere med måloppnåelsen!», heter det i vedtaket sitert av Aftenposten . Saken ble først omtalt av Minerva.

«Nå er det på tide å avskaffe forløperen til dette politiske blindsporet, som dessverre ennå lever i beste velgående», heter der videre.

I fjor høst gikk LO-sekretariatet inn for å øke støtten til Agenda på inntil 8 millioner kroner årlig i perioden 2018 til 2021.

Fellesforbundet mener pengene kan bli brukt på langt bedre måter, og de krever at LO avvikler millionstøtten.

«Tankesmien Agenda er mye større enn å få enkeltpartier inn i regjering. Tankesmien Agenda er en partipolitisk uavhengig tankesmie som bidrar til samfunnsanalyse og politikkutvikling for det moderne sentrum-venstre», skriver Agendas fagsjef Sigrun Aasland i en epost til Aftenposten, via kommunikasjonssjef Tone Aspevoll Foss.

(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker