<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fed-sjef: – Vi kan få en konkursbølge som kan sende oss inn i en ny finanskrise

Det mener James Bullard, Fed-sjef i St. Louis.

    Publisert 2. juli 2020 kl. 09.38
    Oppdatert 2. juli 2020 klokken 13.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord
    FORTSATT FARE: James Bullard, sjef for Federal Reserve i St. Louis, advarer om at en finanskrise fremdeles er aktuell. Foto: NTB Scanpix

    Den senere tiden har coronaviruset blusset markant opp i sør- og veststatene i USA. Texas, Florida, California og Arizona sliter stort i kampen mot viruset.

    En av sjefene i de mange Federal Reserve-bankene advarer om at en konkursbølge som følge av oppblussingen, kan utløse en finanskrise. Han understreker at sentralbankens fortsatte støtte er høyst nødvendig.

    – Vi er fortsatt midt i krisen. Pandemien kan fremdeles overraske oss. Vi kan fort få en stor konkursbølge som kan føre til en finanskrise, sier James Bullard, sjef for Federal Reserve i St. Louis, til Financial Times.

    Får kritikk

    Fed har fått mye kritikk for støtten den har gitt markedet, og mange mener sentralbanken har gått for langt for å dekke opp for tapene. 

    – Det kan når som helst komme en ny utvikling og en ny oppblussing. Av den grunn mener jeg det er klokt å opprettholde støtten vår, til tross for at likviditeten har bedret seg dramatisk i markedet, sier Bullard.

    Fed-sjefen tror det hardeste slaget fra krisen har truffet i andre kvartal, og at tredje kvartal vil være «vekstkvartalet». Hvor mye vil han ikke si noe om.

    – Det gjenstår å se de neste 90 dagene.