<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiet hadde 1,1 mrd. i mindreforbruk i 2021

Politiet hadde et mindreforbruk på litt over 1,1 milliarder kroner i fjor. Det svarer til 5,6 prosent av etatens budsjett.

    Publisert 27. jan. 2022 kl. 11.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    Politiet. IKT. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme

    – Pandemien har hatt store konsekvenser for politiets aktivitet i 2020 og 2021. Vi ser at pandemien fremdeles fører til lavere aktivitet i samfunnet, begrenser vår tilgang på materiell og utfordrer vår evne til å gjennomføre planlagte aktiviteter. Det gir store utslag på fjorårets regnskap, sier Roger Bjerke, direktør for styringsavdelingen i Politidirektoratet, i en pressemelding.

    – Underveis i 2021 viste prognosen at mindreforbruket trolig ville bli betydelig større enn tidligere år, og det ble da gjort grep for å omdisponere en del midler, sier han.

    Politiet dro også med seg et mindreforbruk på 660 millioner kroner inn i 2021 fra 2020.

    – Det er viktig at vi finner de riktige tiltakene både for å redusere mindreforbruket vi trekker med oss fra år til år, og som gir oss en enda bedre oppfølging av etatens drift, kommenterer Bjerke.

    NTB