ExxonMobil henter nytt boreskip til Guyana

GUYANA NESTE: «Noble Don Taylor» skal starte boring i Guyana i oktober, og blir det fjerde boreskipet ExxonMobil bruker i området. Foto: Noble Corp

Snart har ExxonMobil fire boreskip i drift i det søramerikanske superområdet. Mandag ble nok et funn annonsert.

I forbindelse med annonseringen av det 13. oljefunnet på rad utenfor kysten av Guyana i april, uttalte ExxonMobil at partnerskapet vurderte å hente et fjerde boreskip til landet.

Ut ifra en flåteoppdatering fra riggselskapet Noble publisert samme dag, så det ut til at oljegiganten allerede hadde bestemt seg.

Der fremgikk det at det 2013-bygde boreskipet «Noble Don Taylor» var tildelt en ettårig kontrakt av nettopp ExxonMobil utenfor Guyana.

Exxon bekrefter denne kontrakten mandag.

Oppstart er i oktober. Bassøe Offshore anslår raten til 175.000 dollar per dag.

Nytt funn

Borekontrakten bekreftes samtidig som selskapet melder om nok et funn i Stabroek-blokken - det 14. i rekken.

«Tripletail-1»-brønnen i Turboot-området ble boret av et et annet Noble-boreskip, «Tom Madden» og påtraff 33 meter oljeførende sandstensresorvar av høy kvalitet.

Etter at operasjonene på «Tripletail-1»-brønnen er fullført seiler «Tom Madden» videre for å bore «Uara-1»-brønnen, om lag 10 kilometer vest for Liza-feltet.

Noble har også et tredje boreskip i landet.

«Noble Bob Douglas» er på kontrakt til april 2021, og er nå opptatt med å bore produksjonsbrønner for prosjektet Liza fase 1, der oppstart er planlagt til begynnelsen av 2020. Produksjonen er beregnet til 120.000 fat per dag fra det flytende oljeproduksjonsskipet (FPSO) Liza Destiny, som ankom 29. august.

Stena Drilling

I tillegg til det som snart blir tre Noble-boreskip, jobber Stena Drillings boreskip «Stena Carron» med å bore «Ranger-1»-brønnen før neste jobb på programmet som er brønntesting på «Yellowtail-1».

Stena Drilling eier videre boreskipet «Stena Forth» som opererer på naboblokken, der det mandag ble gjort nok et funn av et partnerskap anført av Tullow Oil. Sistnevnte boreskip skal videre til Ghana når oppdraget med den seneste brønnen er fullført.

ExxonMobil er operatør på Stabroek-blokken med en eierandel på 45 prosent. Hess eier 30 prosent, mens CNOOC Petroleum eier den resterende 25 prosents andelen. De utvinnbare ressursene er estimert til mer enn 6 milliarder fat oljeekvivalenter.