Analytiker: – Markedet er tydelig fiksert på den potensielle effekten av svak økonomisk vekst

Oljeprisen har falt siden Oslo Børs stengte onsdag.

Publisert 3. okt. 2019 kl. 07.20
Oppdatert 3. okt. 2019 klokken 07.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
FALT TILBAKE: Oljeprisen er nå lavere enn før droneangrepet i Saudi-Arabia. Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,05 prosent til 57,72 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,38 prosent til 52,84 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Oljelagrene viste ifølge TDN Direkt onsdag en lagerbygging på 3,1 millioner fat, sammenlignet med et Platts-konsensus på 1,3 millioner fat. 

Oljeprisene er nå lavere enn før angrepet på Aramco, noe som ifølge analytikere skyldes økonomiske utsikter.

«Markedet er tydelig fiksert på den potensielle effekten av svak økonomisk vekst vil ha på etterspørselen etter olje, samtidig som bekymringer for tilbudssiden har lettet», sier en ANZ-analytiker, ifølge nyhetsbyrået.

Til tross for den manglende premiumen på oljeprisen etter angrepet på Aramco, er det ventet at eksportører fra Saudi-Arabia vil øke prisene på sine forsendinger til Asia i november.

Den offisielle salgsprisen for Arab Light-råolje i november forventes ifølge TDN Direkt å stige med minst 50 cent per fat fra forrige måned, til høyeste nivået siden juli.

Onsdag bagatelliserte den iranske oljeministeren, Bijan Zanganeh, markedseffekten av forrige måneds angrep på Aramco, men advarte ifølge nyhetsbyrået om at enhver gjengjeldelse mot Iran «vil ødelegge hele regionen».