Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover onsdag morgen.

OPP: Oljeprisen er nå omtrent på samme nivå som da Oslo Børs stengte tirsdag. Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,44 prosent til 59,00 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,51 prosent til 53,08 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,02 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

Ifølge TDN Direkt mener analytikere at bekymringer om lavere økonomisk vekst fortsatt tynger oljeprisen.

– Oljeprisen har koblet seg fra aksjemarkedet og er fortsatt under negativt press fra økonomiske vekstbekymringer og skuffelse i forbindelse med utviklingen i handelssamtalene mellom Kina og USA sist uke, sier Vandana Hari i Vandana Insights, ifølge nyhetsbyrået.

Han mener onsdagens utvikling i oljeprisen holdes oppe av kjøpere som mener oljeprisen er undervurdert på dagens nivåer.

– Det er sannsynligvis en rabattjakt, men det kommer ikke til å gi mye oppadgående momentum. Oljeprisen vil respondere på de seneste råoljetallene fra USA, men i det store bildet vil den holde seg i et gitt intervall ettersom etterspørselsbekymringene fortsetter, påpeker han, ifølge TDN Direkt.

Andre mener ifølge nyhetsbyrået at risikoen knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina er lavere, selv om en bredere avtale mellom de to landene ser usannsynlig ut i nær fremtid.

– Oljeprisen begynner å se positiv posisjonering i tillegg til lettelser i to store risikoene for global etterspørsel, handelskrigen mellom USA og Kina og brexit, sier markedsanalytiker Edward Moya i OANDA.