Slik går det med oljeprisen

FALLER: Oljeprisen er svekket siden Oslo Børs stengte fredag. Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,40 prosent til 59,18 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,24 prosent til 53,65 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,80 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

«Det globale risikosentimentet fikk seg en bulk av Kinas skuffende BNP-vekst på 6 prosent for tredje kvartal og advarsler om en svak global vekstprognose på det årlige IMF-Verdensbanken-møtet fredag», skriver OCBC-analytikere i en rapport, ifølge TDN Direkt.

På tilbudssiden uttalte Russland søndag ifølge nyhetsbyrået at de har produsert mer olje i september enn forutsett av Opec-avtalen. Årsaken er en økning i produksjonen av gasskondensat, samtidig som at landet forbereder seg på vinteren.

Samtidig forsterkes bekymringene for tilbudssiden av samtaler mellom Opec-medlemmene Kuwait og Saudi-Arabia, om å gjenoppta oljeproduksjonen fra fellesopererte felter i den Nøytrale Sonen, som har en produksjonskapasitet på 500.000 fat olje per dag.