Arne Blystad satser på Panoro Energy

Sundt-søsknene fortsetter hamstringen.

SATSER PÅ PANORO: Arne Blystad har dukket opp på topp 50-listen. Foto: Ole Christian Rønning
Olje

Med en oppgang på over 90 prosent er Panoro Energy blant de sprekeste aksjene på Oslo Børs så langt i 2019.

Oppgangen henger sammen med selskapets 7,5 prosent eierandel i Dussafu-lisensen offshore Gabon, der operatør BW Energy (har 67,5 prosent) nylig kunne melde om et kjempefunn av olje i en sidestegsbrønn av Hibiscus Updip.

Blystad inn

Stadig flere investorer har fått øynene opp for selskapet, og ferske aksjonærlister viser nå at Arne Blystad er blant disse.

Blystads investeringsselskap Songa Trading dukker opp som 43. største eier i selskapet med  250.000 aksjer kjøpt i forrige uke.

Panoro Energy står mandag ettermiddag i 22,85 kroner, etter en oppgang på 0,7 prosent. Det betyr at Blystads aksjepost er priset til rundt 5,7 millioner kroner.

Samtidig har Sundt-søsknene, gjennom Sundt AS, styrket sin posisjon som største aksjonær i oljeselskapet. Investeringsselskapet økte med 390.000 aksjer i forrige uke, og sitter nå med 7,48 prosent av aksjene. Deres 4,68 millioner aksjer er nå priset til nærmere 107 millioner kroner.

Psykiater selger

Av andre bevegelser på eiersiden merker vi oss at styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom, gjennom selskapet Hortulan, har kvittet seg med 150.000 aksjer. Han sitter likevel fremdeles på 3,2 prosent av selskapet, som 7. største aksjonær.

Videre har Kristian Lundkvist gjennom sitt Middelborg Invest lastet opp med nye 100.000 aksjer i Panoro Energy, og nå sitter på 1,13 prosent av aksjene som 14. største eier.

Vi merker oss til slutt at Haugesund Psykiatriske Senter, eid av Bjørn E. Brekke, har tatt ned sin eksponering med drøyt 100.000 aksjer. Brekkes drøyt 400.000 aksjer holder stadig til en 25. plass på aksjonærlisten.

En rekke andre profilerte investorer er også på eiersiden i Panoro, deriblant Edvin Austbø, Hermine Midelfart, Ketil Skorstad og Torstein Tvenge.

arne blystad
panoro energy
sundt
simen thorsen
gabon
bw energy
startsidenpromo
kristian lundkvist
Nyheter
Børs
Olje