<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen med comeback

Oljeprisen var i ettermiddagstimene kraftig ned, men har siden hentet seg inn igjen.

    Publisert 8. nov. 2019 kl. 20.05
    Oppdatert 8. nov. 2019 klokken 21.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 192 ord
    COMEBACK: Oljeprisen har hentet seg kraftig inn. Foto: Stockmarket / I-415-0110

    Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 0,08 prosent til  62,40 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket er uendret på 57,15 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Brent og WTI handlet for 61,04 dollar og 55,90 ved stengetid Oslo Børs, opp henholdsvis 2,29 og 2,25 prosent.

    -Oljeprisen fortsetter å være volatil mot nyheter som omhandler handelskrigen. Det sier John Kilduff, partner ved Again Capital LLC til Reuters.

    Den 16-måneders lange handelskrigen mellom verdens to største økonomier har bremset økonomisk vekst verden over. Dette har resultert i at analytikere har senket sine estimater vedrørende oljeetterspørsel og flere frykter at oljemarkedet vil generere et overtilbud i 2020.

    Oljeprisen falt kraftig i ettermiddagstimene, hovedsakelig forårsaket av Trumps uttalelser om at USA enda ikke har trukket tilbake planlagte desember-tariffer. Uttalelsene kommer etter at representanter fra begge parter torsdag kunne bekrefte at en «fase en» avtale er fullført.

    Press fra OPEC-uttalelser

    Oljeprisen har også vært under press etter at OPECs generalsekretær Mohammad Barkindo denne uken sa at han var mer optimistisk med tanke på oljeetterspørsel i 2020. Flere har tolket uttalelsene som at ytterligere kutt fra OPEC og allierte ikke vil bli bekreftet når landene møtes i desember.