<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Atlantic vurderer nedjustering

Produksjonen ved Orlando-feltet har ikke vært som ventet. Nå vurderer Atlantic Petroleum å ta grep.

Publisert 16. nov. 2019
Oppdatert 16. nov. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
LAVERE: Produksjonen ved Orlando-feltet har ikke vært like høy som ventet. Foto: Ivan Kverme

Det færøyske, Oslo Børs-noterte olje- og gasselskapet Atlantic Petroleum er nå i ferd med å revurdere verdien av sine interesser knyttet til Orlando-feltet, og vurderer en nedjustering for å gjenspeile produksjonen, opplyses det i en melding.

Selskapet har bedt operatøren ved Orlando, Decipher Energy, om en oppdatering rundt produksjonen på feltet til guidingformål, men skal fortsatt ikke ha mottatt dette.

Tilbake i august meldte Depicher ifølge Atlantic at grunnet problemer med ferdigstillelse har topproduksjonen ved feltet vært begrenset til 5.000 fat olje per dag.

De siste tre månedene har produksjonen ved feltet ifølge meldingen vært på i snitt 3.300 fat per dag, eksklusive driftsstans.

Grunnet Atlantics begrensede tilgang til operasjonelle data, påpeker selskapet at de ikke har mulighet til å vurdere operatørens innsats for å øke produksjonenen.

Decipher Energy kjøpte tilbake i mars 2017 Atlantics 25 prosents eierandel i feltet, og eier fortsatt 100 prosent av Orlando. Produksjonen startet 29. mars i år.

I henhold til kjøpsavtalen skal Atlantic Petroleum motta 2 prosent av Orlandos produksjonsinntekter frem til feltet har produsert 5 millioner fat olje, og deretter 4,35 prosent av feltets inntekter.