Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen er onsdag morgen betydelig lavere enn da Oslo Børs stengte tirsdag.

I RØDT: Oljeprisen faller svakt onsdag morgen. Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,27 prosent til 63,04 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,31 prosent til 58,23 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,17 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

– Stor lagerbygging i amerikanske lagre begrenser oppgangen samtidig som markedet forblir forsiktige over skjelvende økonomiske fundamentale forhold, sier megler i Phillip Futures, Benjamin Lu, ifølge TDN Direkt

Tall fra American Petroleum Institute (API) viste at de amerikanske råoljelagrene vokste med 3,6 millioner fat forrige uke. Det er ifølge foreløpig Reuters-konsensus ventet et lagertrekk på 418.000 fat når de offisielle tallene kommer fra amerikanske myndigheter onsdag.

Dersom EIA-tallene kommer ut på linje med API-tallene, vil det ifølge nyhetsbyrået være den femte uken på rad med lagerbygging i amerikanske råoljelagre.

– Overraskende lagerbygging skuffer de som har vært positive til videre prisoppgang, sier strateg i Axitrader, Stephen Innes, ifølge TDN Direkt.

- Oljeprisen fortsetter å være drevet av hovedsakelig handelsnyhetsstrøm knyttet til USA og Kina, som forblir enormt oppmuntrende, enda mer etter at president Trump hørtes ekstremt optimistisk ut, og antydet at en avtale var rett rundt hjørnet, sier Innes videre.