Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen svekkes onsdag morgen.

RØDT: Pilene peker nedover for oljeprisen onsdag morgen. Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,33 prosent til 63,97 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,34 prosent til 58,84 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,20 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

Axitrader-analytiker Stephen Innes sier ifølge TDN Direkt at oljeprisen faller etter at API-tallene indikerte lagerbygging i amerikanske råoljelagre i forrige uke, samtidig som usikkerhet rundt en eventuell utsettelse av USAs økte tollsatser på kinesiske varer svekker sentimentet.

Ifølge API steg de amerikanske råoljelagrene med 1,4 millioner fat til 447 millioner i uken som endte 6. desember 2019. Det er ifølge Reuters-konsensus ventet et lagertrekk på 2,8 millioner fat når de offisielle tallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag, melder nyhetsbyrået.

Handelsspenningene mellom USA og Kina gir bekymringer for fremtidig etterspørsel.

«Markedet fortsetter å bli bombardert av avvikende handelsoverskrifter samtidig som fristen for den neste bundelen med tariffer nærmer seg», skriver analytikerne i UOB Bank i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.