Equinor planlegger å investere i Gates-selskap

STØTTESPILLER: Bill Gates er en av flere kjente investorer i Kobold Metals. Foto: NTB Scanpix
Olje

Financial Times rapporterte at Equinor planlegger å investere i Kobold Metals. Det er et selskap støttet av Bill Gates. Formålet til Equinor er å få kompetanse i bruk av kunstig intelligens og maskinlæring for å søke etter olje og gass.

Selskapet bekreftet dette noen timer etterpå overfor E24.

Equinor skal investere titalls millioner dollar i Kobold Metals, og skaffe seg en eierandel på rundt ti prosent, meldte Financial Times. Talsperson Eskil Eriksen vil ikke kommentere størrelsen på beløpet.

Kobold Metals har hovedsete i Berkeley i amerikanske California. Også Jeff Bezos, Richard Branson, Ray Dalio, Jack Ma og Michael Bloomberg er blant kjente investorer i selskapet.

equinor
Nyheter
Børs
Olje