Slik går det med oljeprisen

SVAKT OPP: Oljeprisen beveger seg litt oppover tirsdag morgen. Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,11 prosent til 64,27 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,07 prosent til 58,12 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,28 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

– Oljeprisene henter seg beskjedent inn, etterfulgt av fire dager med intens salgsvirksomhet, sier analytiker Edward Moya i Oanda ifølge TDN Direkt, og peker på optimisme rundt handelsavtalen og falmende bekymringer rundt konflikten mellom USA og Iran.

Markedsstrateg Michael McCarthy i CMC Markets sier ifølge nyhetsbyrået at tradere allerede priser inn en undertegnelse av fase 1-handelsavtalen, og at det derfor er mer nedsiderisiko i oljeprisene.

Ifølge en Platts-undersøkelse er oppgang i oljeprisen begrenset av en forventing om økende amerikanske råoljelagertall, til tross for det positive markedssentimentet, melder TDN Direkt.

Platts venter at de kommersielle råoljelagre i USA økte med 500.000 fat olje til 431,6 millioner fat olje i løpet av uken som endte 10. januar.

Reuters' foreløpige undersøkelse i forkant av rapportene fra API og EIA viser på sin side at det er ventet et fall i de amerikanske råoljelagrene.