<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland ikke klar for oljekutt

Russland avviser forslag om å kutte i oljeproduksjonen for å få opp prisene, meldes det fra Opec-møtet i Wien. Landet vil se an virusutbruddet.

    Publisert 6. feb. 2020 kl. 21.21
    Oppdatert 6. feb. 2020 klokken 21.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord
    IKKE MED: Russland dropper trolig nye kutt i oljeproduksjonen. Foto: Evgenia Novozhenina

    Russland er ikke formelt med i Organisasjonen for oljeeksporterende land (Opec), men samarbeider tett med gruppen. Nye produksjonskutt for å få opp oljeprisen er blitt aktuelt etter at utbruddet av Wuhan-viruset har rammet verdensmarkedet.

    Møtet i Opecs tekniske komité begynte tirsdag. Saudi-Arabia har foreslått å kutte oljeproduksjonen med 600.000 fat per dag, ifølge Wall Street Journal. Det har Russland avvist, og dermed står situasjonen i stampe.

    Russland har bedt om at møtene gjenopptas, men hvordan og når er ikke klart, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, med henvisning til anonyme kilder.

    – Jeg kan ikke si hva vi er klar for eller hva vi ikke er klar for uten å ha en klar forståelse for situasjonen og en tydelig prognose for utviklingen i coronavirusutbruddet, sier landets energiminister Alexander Novak.

    To tredeler av Kinas oljeimport kommer fra Opec og Russland.(©NTB)