Mime Petroleum hentet 300 mill. i obligasjonsmarkedet

Investorene var ikke vonde å be da Mime Petroleum skulle hente penger i obligasjonsmarkedet, og oljeselskapet fikk utstedt et lån på 300 millioner kroner.

FYLTE OPP LÅNET: Konsernsjef Sverre Skogen i Mime Petroleum må betale en rente på tremåneders Nibor pluss 6,75 prosent. Foto: Iván Kverme

Med ABG Sundal Collier og DNB Markets som våpendragere utstedte oljeselskapet Mime Petroleum nylig et femårig obligasjonslån på 300 millioner kroner.

Lånet vil ha en rente på tremåneders Nibor pluss en margin på 6,75 prosent. Ifølge DNB Markets ble kapitalinnhentingen betydelig overtegnet, med en bred internasjonal investorbase.

Provenyet fra obligasjonslånet vil gå til å finansiere revitaliseringsprosjektet Balder X, som skal resultere i en firedobling av produksjonen innen 2023.

Eies av oppkjøpsfond

Mime Petroleum er et uavhengige lete- og produksjonsselskap på norsk sokkel. Det er partner på Balder- og Ringhorne-feltene i Nordsjøen, hvor Vår Energi er operatør.

Selskapet eier 10 prosent i Balder-feltet og 7,4 prosent i Ringhorne Øst. Det London-baserte oppkjøpsfondet Blue Water Energy er storaksjonær i Mime Petroleum, og det har forpliktet seg til å bidra med rundt 2,5 milliarder kroner.

Det relativt ferske oljeselskapet ledes av Sverre Skogen, som har vært med på å bygge opp noen av de største selskapene på norsk sokkel.

Først gjennom Kjell Inge Røkkes Aker-system, som sjef for Aker Maritime og Aker Kværner, og senere som styreleder for Det norske oljeselskap, nåværende Aker BP.