Russland må betale erstatning til Yukos-aksjonærer

Tidligere aksjonærer i den russiske oljegiganten Yukos har i en nederlandsk ankedomstol fått medhold i sitt krav om erstatning fra Russland.

Eksil-russeren Mikhail Khodorkovskij er tidligere eier av oljeselskapet Yukos, som ble overtatt av den russiske staten. Nå har en nederlandsk domstol bestemt at Russland må betale 50 milliarder dollar i erstatning til de tidligere aksjonærene. Foto: NTB Scanpix
Olje

Domstolen konkluderte tirsdag med at Russland må betale aksjonærene en samlet sum på 50 milliarder dollar – tilsvarende 467 milliarder kroner.

Den internasjonale voldgiftsdomstolen i Haag fastslo allerede i 2014 at russiske myndigheter hadde benyttet seg av skattekrav for å skaffe seg kontroll over Yukos. I kjennelsen het det at Russland måtte utbetale 50 milliarder dollar i erstatning.

Beslutningen ble omgjort av en nederlandsk domstol i 2016, men også denne kjennelsen ble anket.

(©NTB)

Nyheter
Utenriks
Børs
Olje