<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor dropper Australia

Equinor har gitt beskjed til myndighetene i Australia om de dropper planene om leteboring i Australbukta utenfor kysten av Sør-Australia.

    Publisert 25. feb. 2020 kl. 05.49
    Oppdatert 25. feb. 2020 klokken 06.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord
    Equinor og konsernsjef Eldar Sætre skrinlegger leteboringen i Australbukta. Foto: Ivan Kverme

    Like før jul ble det gitt grønt lys til Equinors miljøplan for oljeboring i Australbukta. Equinor opplyser nå at selskapet har gått gjennom leteporteføljen på nytt.

    – Godkjenningen av miljøplanen for letebrønnen Stromlo-1 bekreftet at vi er stand til å gjennomføre sikre operasjoner i Australbukta. Equinor har imidlertid besluttet å stoppe planene for boring av letebrønnen Stromlo-1 ettersom muligheten ikke er kommersielt konkurransedyktig, sier Equinors landsjef Jone Stangeland i Australia i en pressemelding.

    Stangeland opplyser at selskapet skal diskutere videre med føderale og statlige myndigheter i Australia om beslutningen om å avslutte leteprogrammet.

    – Vi har en letetillatelse utenfor kysten av Vest-Australia, og beholder andre eksisterende andeler og aktiviteter i Australia, sier Stangeland. (©NTB)