<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saudi-Arabia-nyhet sender oljeprisen ned

    Publisert 17. mars 2020 kl. 13.52
    Oppdatert 17. mars 2020 klokken 15.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 223 ord
    ØKER: Saudi-Arabias energiminister prins Abdulaziz bin Salman vil øke produksjonen av olje. Foto: NTB Scanpix

    Bloomberg melder at Saudi-Arabia vil øke oljeeksporten til rekordhøye 10 millioner fat pr. dag fra mai.

    – Saudi-Arabia vil utnytte gass produsert fra Fadhili-anlegget til å kompensere for rundt 250.000 fat pr dag med innenlandsk oljekonsum, som vil gjøre det mulig for kongedømmet å øke råoljeeksporten i løpet av de kommende få månedene til å overgår ti millioner fat pr dag, sier en ikke-navngitt person i energidepartementet i Saudi-Arabia, ifølge TDN Direkt.

    Prisen faller

    Saudi-Arabia planlegger en produksjon på 12,3 millioner fat pr dag i april, som er rekord, ifølge Bloomberg.

    Prisen på brentolje var før denne meldingen opp rundt 0,4 prosent, men har nå til 1,24 prosent i rødt. Et fat brentolje omsettes nå for 29,35 dollar fatet. Det er det laveste siden januar 2016.

    Oljepris på 20-tallet?

    Mandag forrige uke kom det største fallet i oljeprisen siden Gulfkrigen etter at Opec+ ikke klarte å bli enige om å kutte oljeproduksjonen. Det var Russland som stilte seg på bakbeina, og Saudi-Arabia svarte med å øke sin produksjon og gikk til priskrig. 

    Grunnet coronavirusets effekt på økonomien har etterspørselen etter olje falt. 

    Oljeanalytiker Trond Omdal sa i går til Finansavisen at han tror fremdeles nedsiden er stor, og utelukker ikke en oljepris langt ned på 20-tallet.