<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedskalerer oljeproduksjonen med 75 prosent

Genel Energy og norske DNO nedskalerer med 75 prosent, men mener oljeproduksjonen skal være lønnsom selv med dagens lave oljepriser.

    Publisert 18. mars 2020 kl. 08.32
    Oppdatert 18. mars 2020 klokken 08.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    NEDSKALERER: Genel Energy og norske DNO melder om drastisk reduksjon i aktivitet på Tawke-feltet i Kurdistan. Foto: NTB Scanpix

    Oljeprisen har sunket radikalt de siste ukene og dagene, mye på grunn av oljekrig mellom OPEC+, Russland og Saudi-Arbia hvorav sistnevnte virkelig har satt fyr på krigen med senere uttalelser.

    Genel Energy melder om at aktiviteten på Tawke-feltet i Kurdistan blir skalert drastisk tilbake. Norske DNO står for aktiviteten på feltet i samarbeid med Genel som har 25 prosent eierandel.

    Mot slutten av mars skal det kun være én rigg som er aktiv kontra fire på starten av året. «Dette kommer også til å få konsekvenser for guidingen av fjerde kvartal», nevner de i en separat børsmelding.

    Nedskaleringen kommer som følge av karantener, stengte grenser og reiseforbud i forbindelse med coronaviruset.

    Hevder lønnsomhet tross oljeprisfall

    Genel mener at oljeproduksjonen på Tawke-feltet vil fortsette å være lønnsom også med markant lavere oljepris. 

    «Genels produserende eiendeler er lønnsomme med en oljepris på 30 dollar pr fat, som kombinert med en robust balanse, støtter investeringer i vekst og utbyttebetaling», skriver Genel i en melding TDN Direkt referer til.

    Onsdag morgen stod Brent-oljen i 28,31 dollar fatet, mens WTI-oljen gikk for 27,44 dollar fatet.

    Selskapet skriver videre at reservereduksjonen ved Tawke-feltet i stor grad er relatert til produksjon ved utgangen av feltets levetid, og dermed er produksjonsutsiktene for selskapet på mellomlang sikt vesentlig uendret.