Energiselskap med ytterligere krisekutt

Energigiganten Total gjør ytterligere for å bedre lønnsomheten. 

TOTALE KUTT: Energigruppen Total kutter tilbakekjøpsprogram og slår på sparebluss.  Foto: NTB Scanpix

Det franske energiselskapet Total annonserte mandag planer om å gjøre ytterligere kostnadskutt, samt suspendere tilbakekjøpsprogrammet i selskapet for å takle nedgangen i oljeprisen. Det melder selskapet mandag, gjengitt av Reuters

Patrick Pouyanne, CEO i Totalgruppen, uttaler at med en oljepris på 30 dollar fatet, så vil Total innføre målrettede organiske utgiftskutt på mer enn tre milliarder dollar.

Energiselskapet setter også et sparemål tilsvarende 800 millioner dollar for 2020 ved å kutte operasjonelle kostnader. Dette er en økning på 500 millioner dollar fra utgangspunktet på 300 millioner ved begynnelsen av 2020.