Equinor og Aker BP spås negative utsikter

Det er S&P Global Ratings som nedjusterer utsiktene på oljegigantene.

USIKKER FREMTID: Eldar Sætre, CEO i Equinor. Foto: NTB Scanpix

Kredittvurderingsbyrået S&P Global Ratings nedjustering utsiktene flere olje- og gasselskaper, deriblant Equinor og Aker BP, ifølge TDN Direkt.

S&P Global Ratings opprettholder «investment grade» og rating AA- på Equinor, men reduserer utsiktene til negative fra tidligere stabil. De vurderer at det vil ta minst 18 måneder for selskapet til å gjenopprette kredittmålet til nivået de mener samsvarer med ratingen.

Ratingbyrået nedgraderer også utsiktene til negative fra tidligere stabil for Aker BP. Kredittvurderingsbyrået vurderer nedsiderisiko sett i forhold til «base-case», i hovedsak at innhentingen av oljeprisen tar lengre tid enn forventet.

Investment grade og ratingen på BBB- opprettholdes.

Equinor er fra nyttår ned 32 prosent, men har startet klatringen tilbake til gammel storhet – opp 4 prosent på børsen i dag. Aker BP er ned drastiske 58,5 prosent siden nyttår, men ser ut til å være på vei opp fra skyggenes dal til tross for 2 prosent nedgang på børsen i dag.