<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen fyker opp over 11 prosent

Oljeprisen stiger markant torsdag morgen.

Publisert 2. apr. 2020
Oppdatert 2. apr. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
Foto: NTB Scanpix

Brent-oljen er torsdag morgen opp 11,40 prosent til 27,56 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 7,88 prosent til 25,61 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 25,06 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

Oljeprisen stiger torsdag morgen etter at president Donald Trump uttalte at han nå forventer en snarlig avtale mellom Saudi-Arabia og Russland for å få slutt på oljepriskrigen.

Russlands president Vladimir Putin sa ifølge TDN Direkt under et regjeringsmøte onsdag at både produsenter og konsumenter bør finne en løsning som vil bedre den «krevende» situasjonen i oljemarkedet.

Økning

Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste i går at de amerikanske råoljelagrene økte med 13,8 millioner fat i forrige uke.

Saudi-Arabias råoljeproduksjon steg onsdag til mer enn 12 millioner fat pr. dag.

«Dette er et klart tegn på at Saudi-Arabia ikke er klare til å trekke seg tilbake i priskrigen, til tross for at Russland nå sier at de ikke vil øke produksjonen gitt overtilbudet i markedet», skriver ING i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.

Det kommende møtet mellom Trump og amerikanske produsenter begrenser ifølge TDN Direkt for øyeblikket et videre prisfall, men de langsiktige utsiktene er bleke ettersom etterspørselsfallet fortsetter på grunn av coronaviruset.