EIA ser lavere oljeproduksjon i USA

EIA ser lavere oljeproduksjon i USA og global etterspørsel.

LAVERE PRODUKSJON: Oljepumpe som henter opp det «sorte gullet» i Texas Foto: REUTERS/Nick Oxford/File Photo
Olje

Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) venter ifølge TDN Direkt en global etterspørsel etter petroleum- og petroleumsvæske på 95,52 millioner fat per dag i 2020. Dette har blitt nedjustert siden forrige esetimat på 101,12 millioner fat per dag.

I tillegg ser EIA en oljeproduksjon på 11,76 millioner fat per dag i USA i 2020, nedjustert fra tidligere 12,99 millioner fat per dag.

Torsdag skal OPEC+ møtes for å se om de lander en avtale om å kutte produksjonen for å dempe effekten av corona-pandemien. Sist gang landene møttes ble ingen suksess. Saudi-Arabia og Russland var uenige, noe som resulterte i en oljepriskrig og oljeprisen kollapset. De sise dagene har likevel oljeprisen hentet seg inn igjen i håp om en ny avtale.

Selv om det snakkes om å kutte 10-15 millioner fat, mener noen eksperter at det ikke er nok, siden etterspørselen har falt kraftig.

eia
Nyheter
Børs
Olje