<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny Opec-avtale skuffer – oljeprisen faller

Produksjonskuttet blir bare halvparten så stort som markedet antok. Nå er Brent-kontrakten nesten 12 prosent ned fra dagens toppnivå.

    Publisert 9. apr. 2020 kl. 20.42
    Oppdatert 9. apr. 2020 klokken 21.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord
    FALLER: Oljeprisen faller skjærtorsdag etter at ny Opec-avtale skuffer markedet. Foto: NTB Scanpix

    Opec og andre oljestater forhandler om kutt tilsvarende 20 prosent av det globale oljetilbudet for å begrense prisfallet under koronakrisen, skriver NTB.

    Opec, med Saudi Arabia og Russland i spissen, diskuterte i utgangspunktet et oljeproduksjonskutt på 20 millioner fat per dag. Nå viser det seg at produksjonskuttet bare blir halvparten så stort som markedet forventet – altså 10 millioner fat per dag. Avtalen skal være forpliktende i to måneder, skriver Reuters.

    12 prosent ned fra dagens toppunkt

    Markedet reagerte med å sende oljeprisen 6 prosent ned intradag, eller 12 prosent fra dagens toppnivå, da avtalen ble kjent.

    I skrivende stund prises Brent-kontrakten til 32,03 dollar per fat, som er 4,62 prosent ned intradag.

    En avtale om kutt i oljeproduksjon har til formål å begrense de negative konsekvensene koronakrisen har fått på oljeprisen. I slutten av mars var oljeprisen på sitt laveste nivå siden 2003, ifølge NTB.

    Norge vurderer også produksjonskutt

    Oljeminister Tina Bru (H) har overfor Bloomberg varslet at også Norge kan bli med på å kutte i oljeproduksjonen. Opplysningene om at det torsdag gikk mot enighet i oljeforhandlingene, er ikke bekreftet. Det har vært betydelige svingninger i oljeprisen etter at videomøtet begynte klokken 16 norsk tid.