Rystad Energy ser oljefall på 26,7 prosent

Tror oljeetterspørselen i april vil falle med 26,3 millioner fat pr. dag.

PROFIL: Jarand Rystad, mannen bak Rystad Energy Foto: Iván Kverme
Olje

Rystad Energy nedjusterer ventet oljeetterspørsel pr. dag i 2020 til 89,2 millioner fat, ned fra estimatet på 90,3 millioner fat pr. dag sist i sist ukes rapport. Til sammenligning var etterspørselen på 99,5 millioner fat dagen i 2019.

«For øyeblikket venter vi at april-måned kommer til å ta det største tilbakeslaget, med oljeetterspørsel estimert til 72,3 millioner fat olje pr dag, en nedgang på 26,3 millioner fat på årsbasis, et fall på 26,7 prosent. Etterspørselen i mai ventes å falle med 19,5 prosent, eller 19,3 millioner fat pr dag til 79,5 millioner fat pr dag, skriver Rystad Energy.

Det er spesielle tider i oljemarkedet. Coronakrisen gjør at etterspørselen faller drastisk, mens lagrene fylles opp, noe som presser prisene ned til de laveste nivåer siden 1999. Mandag var det negative priser på WTI-oljen.

brent-olje
rystad energy