Analytikere: Opec+-møte i fare

Oljeprisene faller tilbake torsdag morgen.

Publisert 4. juni 2020 kl. 08.26
Oppdatert 4. juni 2020 klokken 08.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
OPEC-KILDER: Mener et møte er avhengig av at alle landene i Opec+ overholder sine produksjonskutt-kvoter. Her fra Opec-møte i desember. Foto: Bloomberg

Brent-oljen er torsdag morgen ned 1,18 prosent til 39,32 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,72 prosent til 36,65 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 39,18 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Saudia-Arabia og Russland har blitt enige om å støtte en forlengelse av nåværende produksjonskutt med en måned, melder TDN Direkt.

De mislykkes imidlertid i å avholde Opec+-møtet torsdag, der Opec-kilder ifølge nyhetsbyrået sier at et møte er avhengig av at alle landene i gruppen overholder sine produksjonskutt-kvoter.

ANZ-analytikere skriver ifølge TDN Direkt i en rapport at Saudi-Arabia og Russland forlanger at andre medlemmer i Opec+ stopper å jukse med kvotene før en avtale er nådd.

«Dette har fjernet mulighetene for et tidlig Opec+-møte, med det opprinnelige planlagte møtet 9-10. Juni er også i fare», skriver analytikerne.

I tillegg har den nylige oljeprisoppgangen skapt bekymringer knyttet til om skiferproduksjonen vil hente seg inn igjen.

«Den skarpere pris-innhentingen har skapt noen bekymringer blant Opec+-produsenter om at høyt fleksible amerikanske produsenter vil skru på kranene og ta en del av Opec+ sin andel av kaken», skriver markedsstrateg i AxiCorp, Stephen Innes, i en rapport ifølge TDN Direkt.