<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opec+ forlenger produksjonskutt

Opec+ er blitt enige om å forlenge oljeproduksjonskuttet på 9,7 millioner fat pr. dag til slutten av juli.

Publisert 6. juni 2020 kl. 15.43
Oppdatert 6. juni 2020 klokken 21.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
MØTE: I midten Saudi-Arabias energiminister Abdulaziz bin Salman i forbindelse med Opec-møtet i desember i fjor. Foto: Bloomberg

Ifølge Bloomberg har oljekartellet Opec+ blitt enige om å forlenge produksjonskuttene med en måned for å støtte opp under innhentingen i oljeprisen.

Nyhetsbyrået skriver at alle medlemslandene var enige om den nye avtalen. Kartellet vil dermed opprettholde produksjonskuttet på 9,7 millioner fat pr. dag til slutten av juli. Opprinnelig skulle Opec+ lette kuttet til 7,7 millioner fat pr. dag i juli.

Avtalen er en seier for Saudi-Arabia og Russland som brukte en uke på å få medlemslandene til å oppfylle sine forpliktelser.

Land som Irak og Nigeria har lovet å implementere sine produksjonskutt fullt ut og gjennomføre ekstra kutt fra juli til september for å kompensere for ikke å ha nådd målene sine i mai og juni.

Fredag ble nordsjøoljen omsatt for 41,86 dollar pr. fat. Den 21. april er foreløpige bunnotering i år med en pris på under 20 dollar pr. fat.