Okea venter god effekt etter skatteendringer

Tror på positiv effekt etter endringer i petroleumsskatten.

TROR PÅ POSITIV EFFEKT: Erik Haugane og Okea. Foto: Iván Kverme
Olje

Etter regjeringens endringer i petroleumsskatten, venter Okea en positiv likviditetseffekt på 60 millioner dollar for skatteåret 2020. 

Selv om oljeselskapet ikke har noe forfall på selskapets obligasjoner før 2023, risikerer Okea å komme i brudd med vilkårene, skriver TDN Direkt. Derfor vil ledelsen innkalle til et obligasjonseiermøte i OKEA2 og OKEA3, for å kunne gjøre visse endringer som er relatert til kravet om gjeldsgrad. 

Ifølge TDN Direkt er det fare for brudd på sysselsatt kapitalgrad (capital employment ratio) hvis USD/NOK skulle stige kraftig. Det er derfor ledelsen i Okea vil søke obligasjonseierne om en midlertidig endring i kapitalgraden for 2020 og 2021. 

Ifølge selskapet har de allerede mottatt støtte til forslagene fra en gruppe med de største obligasjonseierne i både OKEA02 og OKEA03.

okea
olje
petroleumsskatt
Nyheter
Børs
Olje