<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere: – Vil oppleve et bearish press på kort sikt

Men er svakt opp sammenlignet med nivået da Oslo Børs stengte onsdag.

    Publisert 18. juni 2020 kl. 07.55
    Oppdatert 18. juni 2020 klokken 08.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 226 ord
    OLJELAGRENE: Vokste i USA i forrige uke. Foto: Bloomberg

    Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,49 prosent til 40,51 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,79 prosent til 37,66 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 40,46 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

    De amerikanske råoljelagrene i USA vokste ifølge EIA med 1,2 millioner fat i forrige uke, mens det på forhånd var ventet et lagertrekk på 0,2 millioner fat.

    «Vi opprettholder synet om at vi, mens vi samtidig forventer at prisene vil fortsette å stige gjennom året, ventet at olje vil oppleve et bearish press på kort sikt samtidig som vi nærmer oss utgangen av andre kvartal», skriver OCBC-analytikere i en rapport, ifølge TDN Direkt.

    Et nylig hopp i coronasmitten i den kinesiske hovedstaden Beijing har først avlyste flyvninger, stengte skoler og avsperrede nabolag. Onsdag morgen meldes det imidlertid at smittetallene er på vei ned igjen.

    Også i enkelte amerikanske delstater har det vært en økning.

    – Folk er bekymret rundt oppblomstringen av coronaviruset i Kina og at oljelagrene stiger, sier researchsjef Lachlan Shaw i National Australia Bank, ifølge TDN Direkt.

    Fremover kan fokuset ifølge nyhetsbyrået rette seg mot dagens møte i overholdelseskomiteen i Opec+ (JMMC). Delegater sier at møtet sannsynligvis vil fokusere på å vurdere etterlevelse (compliance) av produksjonskuttkvotene i mai, og å beregne volumer over-produserende land må kompensere for med ytterligere kutt denne sommeren.