<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jojo-dag for oljeprisen

Donald Trumps betryggende ord ga medvind før begge kontraktene omsider hoppet tilbake til røde tall

    Publisert 23. juni 2020 kl. 20.04
    Oppdatert 23. juni 2020 klokken 20.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 242 ord
    MEKTIGE: Den amerikanske presidenten Donald Trump og den kinesiske presidenten Xi Jinping. Sammen har de stor innflytelse på oljeprisen. Foto: NTB Scanpix

    Oljeprisen er nesten uendret tirsdag kveld etter at forvirring rundt den amerikanske og kinesiske handelsavtalen har påført råvaren en volatil handelsdag.

    Ved 20-tiden er Brent-oljen ned 1,09 prosent til 42,61 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 0,59 prosent og handles til 40,46 dollar per fat.

    Den amerikanske presidenten Donald Trump overrasket markedet i dag etter å ha hevdet at handelsavtalen mellom USA og Kina var intakt, skriver CNBC. 

    Dette var med å sende begge kontraktene til blant de høyeste noteringene siden mars, før prisen så begynte å falle igjen i 20-tiden.

    Vondt ble verre

    Coronaviruset, som har sin opprinnelse i Kina og har senere rystet USA hardt, har vært med å svekke relasjonene mellom de to stormaktene til det laveste på flere år. Den amerikanske presidenten Donal Trump og hans administrasjon har flere ganger rettet fingeren mot kinesiske myndigheter for å ikke være transparente nok om virusutbruddet.  

    Dette har vært en viktig faktor i å svekke oljeprisen i coronakrisens hete, skriver det amerikanske nyhetsbyrået.

    Ga drahjelp

    Oljeprisen fikk også drahjelp av gode nyheter om den europeiske økonomien, som fortsetter sin oppsving etter å ha lagt de strengeste restriksjonene bak seg. Ifølge CNBC har viser data at aktiviteten i næringslivet økt gradvis den siste måneden, opplyses det.

    «Appettiten i markedet begynner blir bedre, og etterspørselen etter olje begynner å øke. Med det som utgangspunkt tror vi at oljekontraktene vil fortsette å stige i tiden fremover» skrev det svenske meglerhuset SEB i en melding.