– Oljeprisene vil fortsette å få støtte fra Feds ekspansive politikk

Flat utvikling i oljeprisen tirsdag morgen mens markedet venter på nyheter fra FOMC. 

FLATT. Flat utvikling i oljeprisen tirsdag morgen.  Foto: Bloomberg
Olje

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,05 prosent til 43,46 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,26 prosent til 41,52 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Svakere dollar gir økt apetitt

Platts skriver i sin morgenkommentar tirsdag at svakere amerikansk dollar vil gi økt investorapetitt for risikable aktiva som olje. 

– Oljemarkedene mottar støtte fra forventningene om en fastere forpliktelse fra FOMC om å tillate inflasjon som er høyere enn målet for noe tid på det kommende møte, noe som kan bli sett på som svært positivt for risikoaktiva. Og oljeprisene vil fortsette å få støtte fra Feds ekspansive politikk, skriver markedsstrateg Stephen Innes i AxiCorp, ifølge Platts.

Rentekomiteen i Federal Reserve (FOMC) har møte både i dag og i morgen. Markedets forventning er at komiteen vil støtte sentralbankens ekspansive pengepolitikk, som vil kunne medføre en ytterligere svekkelse av dollaren, melder TDN Direkt. 

Mandag ettermiddag ble det også klart at Det Hvite hus har innledet samtaler med demokratene i kongressen for å spikre en stimulipakke som vil få økonomien ordentlig opp på beina igjen. 

Klokken 22.30 norsk tid kommer det også ukentlige lagertall fra API.