ExxonMobil leverer blodrød bunnlinje

Selskapet investerte betydelig mindre for videre vekst.

KVARTALSTALL: Konsernsjef i Exxon Mobil Darren Woods legger frem regnskapstall for andre kvartal. Foto: Bloomberg
Olje

Før åpningen på Wall Street fredag, la oljegiganten ExxonMobil frem regnskapstallene for andre kvartal. Selskapet har en markedsverdi som er omtrent fire ganger så stor som Equinor.

Selskapets omsetningen kom inn på 32,61 milliarder dollar, et fall på 52,8 prosent fra fjorårets 69,09 milliarder dollar.

ExxonMobil produserte 3,6 millioner fat oljeekvivalenter pr. dag, ned nedgang på 7,0 prosent fra året før. Selskapet brukte 5,33 milliarder dollar på videre vekst, mens det brukte 8,08 milliarder dolalr året før.

Nettoresultatet var på minus 1,17 milliarder dollar, tilsvarende 0,26 dollar pr. aksje. Det er en nedgang fra et resultat etter skatt på 3,39 milliarder dollar året før.

«De globale pandemi- og overforsyningsforholdene påvirket vårt økonomiske resultat i andre kvartal betydelig med lavere priser, marginer og salgsvolum. Vi responderte avgjørende ved å redusere utgifter og fortsette arbeidet med å forbedre effektiviteten ved å utnytte nyere organisasjoner», skriver konsernsjef Darren Woods.

Exit i Norge

I slutten av 2019 fullførte ExxonMobil og Vår Energi det største salget på norsk sokkel siden privatisering av Equinor i 2001.

Med en avtaleverdi på 4 milliarder dollar overtok Vår Energi oppstrømsaktivitetene i Norge.

Salget ga en pen gevinst hos ExxonMobil, som leverte et resultat på hele 32,5 milliarder kroner etter skatt i 2019. Selskapet trakk seg ut av Norge for å fokusere på andre virksomhetsområder.

Kutter i investeringer og utgifter

I regnskapsrapporten for første kvartal, kunngjorde selskapet et ytterligere kutt i investeringer og driftsutgifter i 2020, på grunn av utfordringene i markedet.

Investeringsbudsjettet for 2020 ble redusert med 30 prosent, mens driftsutgiftene skal kuttes med 15 prosent. Totale investeringer i år oppgis nå til 23 milliarder dollar, ned fra det tidligere budsjettet på 33 milliarder dollar.

exxonmobil
Nyheter
Børs
Olje