Regjeringen har foreslått å gi 21 millioner kroner til ONS

Oljemessen i Stavanger har falt utenfor de ordinære kompensasjonsordningene fordi konferansen arrangeres annethvert år. 

MILLIONKOMPENSERING: Regjeringen, her ved Olje- og energiminister Tina Bru, foreslår å bevilge 21 millioner kroner til ONS. Foto: Ørn E. Borgen
Olje

Årets ONS, kjent som oljemessen i Stavanger, måtte kanselleres etter at myndighetene la ned forbud mot arrangementer over 500 personer. Nå vil regjeringen foreslå å bevilge 21 millioner kroner til stiftelsen for å kompensere deler av underskuddet for årets avlysning. Det skriver Olje- og Energidepartmentet i en pressemelding fredag. 

Departmentet opplyser at arrangementet går over fem dager i Stavanger og er et av verdens ledende energimøtesteder med rundt 70 000 besøkende fra 100 nasjoner.

– Jeg er glad for at vi nå sikrer at de kan gjennomføre messen i 2022 som planlagt, sier olje- og energiminister Tina Bru.

Det heter i meldingen at ONS har falt utenfor de øvrige corona-kompensasjonsordningene, dette fordi konferansen bare arrangeres annethvert år. 

Samtidig viser pressemeldingen til at regjeringen tar forbehold om at kompensasjonen godkjennes av ESA (Eftas overvåkingsorgan) og at Stortinget gir sitt samtykke.

ons
tina bru
Nyheter
Olje