Fearnley Securities ser triggere på rekke og rad for Africa Energy

Fearnley Securities øyner potensielt stor oppside for Africa Energy, som skal delta i det meglerhuset omtaler «som et de mest lovende boreprogrammene der ute». 

HARDFØR: Odfjell Drillings «Deepsea Stavanger» gjorde stor suksess sist riggen var i Sør-Afrika. Håndteringen av de vanskelige forholdene gjorde at den ble hentet inn igjen av Total og co. Dagraten er pene 438.000 dollar. Foto: Odfjell Drilling
Olje

Finansavisen skrev i forrige uke at det Total-ledede partnerskapet på blokk 11B/12B i Sør-Afrika straks er klare til å påbegynne det etterlengtede leteprogrammet med Odfjell-riggen «Deepsea Stavanger».

Forventningene er høye til programmet på inntil tre letebrønner. Det etterfølger et betydelig gasskondensatfunn gjort med samme rigg på samme blokk for halvannet år siden.

Fearnley Securities ser dermed en lange rekke med potensielle triggere for Africa Energy, som er børsnotert i Sverige og Canada og har en effektiv eierandel i blokken på 4,9 prosent.

«Vi mener det kommende boreprogrammet forblir et av de mest lovende der ute, og vi vil ikke bli overrasket om det blir utvidet, noe som vil forlenge rekken med potensielle triggere til langt inn i 2021/2022», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Fearnley gjentar en kjøpsanbefaling på Africa Energy og løfter samtidig kursmålet fra 3,1 til 4 svenske kroner. Meglerhuset påpeker imidlertid at verdipotensialet er langt høyere.

Mandag formiddag ble aksjen omsatt for 2,93 svenske kroner i Stockholm etter en oppgang på 2,45 prosent. På ett år har aksjekursen doblet seg.

Sikret finansiering

Africa Energy fullførte i februar en emisjon på 25 millioner dollar til kurs 2,30 svenske kroner.

Kombinert med to «farm-out»-avtaler på blokk 2B, der det skal bores en letebrønn i første kvartal 2021, er selskapet i stand til å delta i flere boreoperasjoner det neste året.

Sjansene for suksess omtales som «relativt høye».

– Vi er henrykte over å starte den neste fasen med leteboring på blokk 11B/12B offshore Sør-Afrika med spud av «Luiperd-1»-brønnen denne måneden, sa konsernsjef Garrett Soden i Africa Energy i forrige uke.

Han påpeker at risikoen er tatt ned som følge av det nærliggende Brulpadda-funnet og etterfølgende 3D-seismikkarbeid

Africa Oil Corp, der den svenske Lundin-familien er største aksjonær, er Africa Energys hovedeier med 32 prosent av aksjene. Lundin eier i tillegg 11 prosent direkte. 

I tillegg til prospektene i Sør-Afrika, er Africa Energy medeier i en lisens utenfor Namibia.

africa energy
fearnley securities
oljeselskap
sør-afrika
total
deepsea stavanger
kjøpsanbefaling
lundin
Nyheter
Børs
Olje