<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefstrateg: Har fjernet noe av det bullish markedssentimentet

Oljeprisen faller onsdag morgen.

    Publisert 19. aug. 2020 kl. 08.40
    Oppdatert 19. aug. 2020 klokken 09.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    OLJELAGRE: I California, USA. Foto: Bloomberg

    Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,75 prosent til 45,12 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,42 prosent til 42,71 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,96 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

    – Etterspørselsbekymringer tynger oljeprisene, med den amerikanske stimulansepakken som fortsatt ikke er å se og utsatte handelssamtaler mellom USA og Kina, sier sjefanalytiker Hiroyuki Kikukawa i Nissan Securities, ifølge TDN Direkt.

    Kikukawa legger imidlertid til at fallet i oljeprisene var begrenset av positive nyheter, som fall i de amerikanske oljelagrene. 

    Tall fra API viste tirsdag et lagertrekk på 4,3 millioner fat i forrige uke. Det var mer enn analytikernes forventninger om et trekk på 2,7 millioner fat.

    Sjefstrateg Stephen Innes i Axicorp skriver ifølge TDN Direkt i en rapport at API på den andre siden rapporterte en oppbygging med 5,0 millioner fat i bensinlagrene, noe som har fjernet noe av det bullish markedssentimentet.

    «Oppbygging i løpet av sommeren er aldri mottatt godt, men spesielt mot slutten av denne sommeren er det noen bekymringer om at viruset kan blomstre igjen i løpet av de kalde vintermånedene i den nordlige halvkulen og ytterligere krympe bensinetterspørselen», skriver han, ifølge nyhetsbyrået.