Forventer kraftig nedgang i den kanadiske oljeproduksjonen

Regulatøren CER mener oljeproduksjonen skal reduseres betydelig i 2020. 

MINDRE ACTION: Ifølge CER skal oljeproduksjonen ned i Canada i 2020.  Foto: TODD KOROL
Olje

Utviklingen i oljeprisen har vært pen de siste tre månedene og er opp 27,20 prosent, til tross for en nedgang det siste året på 23,22 prosent. Onsdag morgen handles brent-oljen til 45,04 dollar fatet.

Den positive utviklingen den siste tiden setter ingen stopper på de negative estimatene til Canada Energy Regulator (CER) om oljeproduksjonen til Canada i 2020. Regulatøren forventer at produksjonen i gjennomsnitt vil være på 4,38 millioner fat pr. dag i 2020, som er en reduksjon på 6,6 prosent sammenlignet med fjoråret, ifølge avisen The Star, melder TDN Direkt. 

Den føderale regulatøren mener samtidig at produksjonen vil hente seg noe inn resten av året. I 2019 lå den gjennomsnittlige produksjonen på 4,69 millioner fat pr. dag, mens den var på 4,58 millioner fat i 2018. 

canada
olje
Nyheter
Børs
Olje