Nordsjøoljen har snudd svakt opp onsdag

Utviklingen skjer i kjølvannet av ferske oljelagertall fra USA og onsdagens OPEC-møte.

OLJEMØTE: Det var ventet stor spenning før onsdagens møte for OPEC+. Foto: NTB Scanpix
Olje

Onsdagens tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,6 millioner fat til 512,5 millioner fat i forrige uke, mot den ventede nedgangen på 2,7 millioner fat.

Brent-oljen er onsdag opp 0,62 prosent til 45,30 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er marginalt ned 0,02 prosent til 42,88 dollar fatet.

Verdens øyne rettet mot seg

Det var ventet stor spenning til onsdagens møte mellom OPEC og samarbeidspartnerne for å undersøke etterlevelsen av avtalen som sikter til å vedlikeholde oljeprisene. 

«Det er forventet at den globale oljeetterspørselen i løpet av fjerde kvartal vil nå omtrent 97 prosent av før-pandemiens nivåer, hvilket er en vesentlig bedring fra de store fallene i april og mai», hevdet den Saudi-Arabiske energiministeren, Prins Abdulaziz bin Salman, ifølge Reuters. 

Nyhetsbyrået opplyser at energiministeren samtidig oppfordret landene til å etterleve de produksjonskuttene gruppen tidligere har blitt enige om. 

Videre viser Reuters til kilder som har videreformidlet deler av en uttalelse fra samarbeidet der det heter at en videre utvikling av andrebølgen av coronaviruset er en stor risiko for oljemarkedets bedring.

opec
olje
Nyheter
Børs
Olje