Noreco fikk 67 dollar for oljen i andre kvartal

Riulf Rustad har en prisavtale med Shell som i år har vært gull verdt.

SWEET DEAL: Styreleder og aksjonær Riulf Rustad i Norwegian Energy Company (Noreco) er sikkert veldig fornøyd. Foto: Gorm Kallestad
Olje

Riulf Rustad gjorde et helt vilt finansieringsstunt da han høsten 2018 kunne melde om at lille Noreco bladde opp over 15 milliarder kroner for Shells danske oljevirksomhet. Plutselig gikk Noreco fra å være et bet på mulige erstatningspenger fra forsikringsselskaper i forbindelse med en hendelse på dansk sokkel for mange år siden, til å bli et ordentlig oljeselskap.

Da oppkjøpet av Shell Danmark ble gjort, var han interessert i å låse inn oljeprisen for å redusere risikoen og gjøre det lettere å finansiere dealen. I ettertid har det vist seg å bli en svært heldig avgjørelse.

66,5 dollar fatet

Fredag kunne Noreco melde en produksjon på nær 28.000 fat om dagen i andre kvartal. Realisert oljepris var på hele 66,5 dollar fatet. Til sammenligning hadde Equinor en realisert oljepris på kun 23 dollar fatet i samme kvartal. Aker BP oppnådde 29 dollar fatet. 

Prisavtalen gjorde at Noreco i andre kvartal kunne se seg fornøyd med kontantstrømmen i kvartalet som var på 78 millioner dollar. 

«Prisavtalen, med produksjonen fullt ut sikret for 2020, ga støtte til inntekter på 135 millioner dollar og en realisert pris på 66,5 dollar fatet, mer enn 110 prosent premie sammenlignet med snittprisene i samme periode», skriver selskapet i børsmeldingen.

Norwegian Energy Company

(Mill. dollar)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter1351
Driftsresultat45(1)
Resultat før skatt(12)(3)
Resultat etter skatt20(3)

Mindre kursfall enn andre

Resultat etter skatt endte på 20 millioner dollar. Rentebærende gjeld i selskapet er på rett i overkant av 1 milliard dollar. Kontantbeholdning er på 227 millioner dollar.

Prisavtalen har derimot ikke hindret aksjen fra å falle. Som alle andre oljeselskaper, er aksjekursen ned i år, men 30 prosents nedgang er likevel mindre enn de andre, store oljeselskapene. 

Som selskapet skriver, gjelder prisavtalen ut året. For inneværende kvartal guider selskapet realiserte oljepriser på 69,4 dollar fatet og en ganske lik produksjon som i andre kvartal. I fjerde kvartal oppgis prisen til 58,8 dollar fatet.  

Norwegian Energy Company

  • Olje- og gasselskap med kontorer i Oslo, London og København. 
  • Konsernsjef er David B. Cook, mens Riulf Rustad er styreleder. Etablert i 2005. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 2016 etter nedsalg. 
  • Største aksjonærer er Euroclear Bank S.A/N.V og Goldman Sachs.
noreco
olje
riulf rustad
Nyheter
Olje