Oljeprisen faller etter økning i smittetall

PRISFALL: Oljeprisen faller fredag. Foto: Dreamstime
Olje

Ved 19.30-tiden er Brent-oljen ned 1,78 prosent til 44,04 dollar pr. fat, mens WTI-oljen faller 1,83 prosent til 41,95 dollar pr. fat.

Ifølge tall fra Johns Hopkins University har 22,7 millioner mennesker blitt smittet av coronaviruset, og mer enn 794.000 har mistet livet.

Etterspørselen avtar

Nedgangen i oljeprisen kommer etter økning i smittetall, som fortsetter å tynge verdensøkonomien. 

Eurosonens økonomiske oppgang har flatet ut denne måneden etter at den økte etterspørselen som oppsto fra  lettelsene i juli har avtatt, skriver Reuters.

– Akkurat nå virker bekymringene for etterspørsel og økningen i smittetilfeller være den store grunnen til at [oljeprisen] er svakere, sier Phil Flynn, senioranalytiker i Price Futures Group.

Ønsker produksjonskutt

OPEC+ er fokuset på å sikre at medlemmer som har overprodusert mot sine forpliktelser skal redusere produksjonen, melder Reuters.

En intern rapport viser at gruppen ønsket overforsyning mellom mai og juli, kompensert med kutt denne måneden og neste måned, melder byrået. Til tross for produksjonskutt faller oljeprisen mer enn 2 prosent. 

Den viste også at OPEC+ forventer at etterspørselen etter olje i 2020 vil falle med 9,1 millioner fat pr. dag, og med så mye som 11,2 millioner fat pr. dag hvis det er en gjenoppblomstring av virusinfeksjoner.

oljepris
brent
brent-olje
wti
wti-olje
Nyheter
Børs
Olje