<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor tildeler Aibel Hammerfest-kontrakt

Skal utføre jobb ved LNG-anlegget i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet.

Publisert 2. sep. 2020 kl. 12.51
Oppdatert 2. sep. 2020 klokken 12.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
Equinor-anlegget ved Melkøya i Hammerfest. Foto: Equinor

På vegne av partnerne i Snøhvit Unit har Equinor tildelt Aibel en kontrakt for forprosjektering og design (FEED) for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG-anlegget i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet, fremgår det av en pressemelding fra Equinor onsdag.

FEED-kontrakten har en anslått verdi på 140 millioner kroner, og om lag 80 årsverk vil være tilknyttet prosjektet for Aibel. Alt arbeidet i forbindelse med FEED-kontrakten skal utføres i Norge. FEED-arbeidet vil dekke to delprosjekter i Snøhvit Future-utbyggingen: kompresjon på land og elektrifisering av LNG-anlegget.

– Snøhvit Future er et komplekst prosjekt som vil kreve omfattende modifikasjoner på Hammerfest LNG-anlegget. Ved å tildele FEED-kontrakten til Aibel oppnår vi kontinuitet og erfaringsoverføring. Aibel kjenner anlegget godt, siden de har levert vedlikeholds- og modifikasjonstjenester der siden produksjonen startet i 2007, sier anskaffelsesdirektør i Equinor, Peggy Krantz-Underland.