Oljeprisen mot sin svakeste uke siden juni

Nordsjøoljen går likevel mot sin svakeste uke i juni.

FALLER FREDAG: Men fallet i oljeprisen er ikke nærheten av fallet på Wall Street torsdag. Foto: Bloomberg
Olje

Oljeprisene trekker noe nedover fredag morgen, men er likevel ikke nærheten av fallet vi så særlig på Wall Street torsdag.

Brent-oljen faller 0,9 prosent til 43,68 dollar fatet så langt i dagens handel, som er bittelitt lavere enn ved stengetider i Oslo i går. Nordsjøoljen går likevel mot sin svakeste uke i juni.

WTI-oljen går tilbake rundt prosenten til 40,97 dollar fatet, og går mot sin første ukentlige nedgang på fem uker.

Det sesongmessige fallet i bensinetterspørselen som følger med slutten på den amerikanske kjøresesongen, samtidig med oppstart av planlagt raffinerivedlikehold og fortsatt svake marginer for raffineriene, vil bidra til lavere raffinerikjøring og oljeetterspørsel fremover, påpeker analytikere ifølge TDN Direkt overfor Platts.

– Svake marginer vil sannsynligvis begrense en brå oppgang i oljeprisen og vi forventer at færre raffinerikjøringer denne høsten vil fremskynde rebalansering i produktlagrene, sier RBC Capital-analytiker Mike Tran ifølge Reuters.

Volumene inn i Kina, verdens største oljeimportør, ser ifølge tall fra Refinitiv Eikon ut til å falle i september etter fem måneder på rad med oppgang – i takt med at raffinerier gradvis begynner å fordøye overfylte oljelagre.

oljeprisen
wall street
kina
bensin
oljelagre
Nyheter
Børs
Olje