Equinor-partner revurderer milliardprosjekt

Husky Energy revurderer West White Rose-prosjektet.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 14.05
Oppdatert 9. sep. 2020 klokken 14.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
UTSETTES: Prosjektet på østkysten av Canada utsettes. Bildet er hentet fra Skrugard i Barentshavet.  Foto: Statoil

Oljeselskapet Husky Energy vil ta en full gjennomgang av West White Rose-prosjektet (WWR) utenfor østkysten av Canada, ifølge en melding onsdag. Equinor   har også et gigantprosjekt med Husky i samme område. Også dette er satt på vent grunnet lav oljepris. 

WWR-prosjektet var opprinnelig innvilget 1,7 milliarder dollar, eller 15,5 milliarder kroner, tilbake i 2017, men om prosjektet skal fullføres er nå oppe til vurdering.

Gjennomgangen kommer som en følge av utbyggingsutsettelser og selskapets reprioritering av kapital etter oppbremsingen i økonomien.

«Uheldigvis gir utsettelsene forårsaket av Covid-19 og den vedvarende markedsusikkerheten oss ikke noe annet valg enn å ta en full gjennomgang av prosjekter, og dermed også vår videre drift i den atlantiske delen av Canada», skriver selskapet i meldingen.

Husky Energy stanset de største konstruksjonsaktivitetene ved WWR-prosjektet i mars, mens produksjonen fra feltet fortsatte med bedret kontroll på arbeidsstyrken, melder TDN Direkt.

– Å betjene prosjektkostnadene gjennom en lang forsinkelse i et negativt økonomisk klima er ikke et alternativ, sier konsernsjef Rob Peabody i meldingen.

– Vi må finne en løsning. 

Prosjektet er ifølge Financial Post 60 prosent ferdig, men alle store konstruksjoner er satt på vent mens selskapet peker ut veien fremover.