Equinor-partner revurderer milliardprosjekt

Husky Energy revurderer West White Rose-prosjektet.

UTSETTES: Prosjektet på østkysten av Canada utsettes. Bildet er hentet fra Skrugard i Barentshavet.  Foto: Statoil
Olje

Oljeselskapet Husky Energy vil ta en full gjennomgang av West White Rose-prosjektet (WWR) utenfor østkysten av Canada, ifølge en melding onsdag. Equinor  har også et gigantprosjekt med Husky i samme område. Også dette er satt på vent grunnet lav oljepris. 

WWR-prosjektet var opprinnelig innvilget 1,7 milliarder dollar, eller 15,5 milliarder kroner, tilbake i 2017, men om prosjektet skal fullføres er nå oppe til vurdering.

Gjennomgangen kommer som en følge av utbyggingsutsettelser og selskapets reprioritering av kapital etter oppbremsingen i økonomien.

«Uheldigvis gir utsettelsene forårsaket av Covid-19 og den vedvarende markedsusikkerheten oss ikke noe annet valg enn å ta en full gjennomgang av prosjekter, og dermed også vår videre drift i den atlantiske delen av Canada», skriver selskapet i meldingen.

Husky Energy stanset de største konstruksjonsaktivitetene ved WWR-prosjektet i mars, mens produksjonen fra feltet fortsatte med bedret kontroll på arbeidsstyrken, melder TDN Direkt.

– Å betjene prosjektkostnadene gjennom en lang forsinkelse i et negativt økonomisk klima er ikke et alternativ, sier konsernsjef Rob Peabody i meldingen.

– Vi må finne en løsning. 

Prosjektet er ifølge Financial Post 60 prosent ferdig, men alle store konstruksjoner er satt på vent mens selskapet peker ut veien fremover.

husky energy
equinor
Nyheter
Børs
Olje