Små utslag for oljeprisen – overraskende lagertall skaper spenning før OPEC-møte

Mulighet for overproduksjon skaper frykt. 

Publisert 11. sep. 2020 kl. 19.26
Oppdatert 11. sep. 2020 klokken 19.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
SMÅ UTSLAG: Oljeprisen fredag. Foto: REUTERS/Nick Oxford/File Photo

Det ligger an til en mer positiv dag for oljeprisen, etter gårsdagens solide nedgang. Dette samtidig som de ledende amerikanske indeksene peker nedover. Likevel ser det ut til å bli den andre ukentlige nedgangen på rad med nedgang for både oljen og de ledende amerikanske indeksene. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 40.02 dollar pr. fat, ned 0,10 prosent. WTI-oljen handles til 37.44 dollar fatet, opp 0,38 prosent. 

«Finansmarkedene fortsetter å sette tonen, også på oljemarkedet ... frykt for overproduksjon har ytterligere hevet den generelle usikkerheten», kommenterte analytiker fra Commerzbank, ifølge Reuters.

Nyhetsbyrået skriver også at tradere har begynt å reservere tankskip for å lagre råolje og diesel, grunnet en svakere bedring fra coronakrisen, som stadig fortsetter. 

Det er ikke store nyhetene for dagen som kan forklare oppgangen, men det er verdt å merke seg gårsdagens overraskende lageroppbygging. Denne utviklingen vil trolig bli et tema på OPEC+ sitt møte den 17. september. 

Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, meldte torsdag om en lageroppbygging på 2,0 millioner fat til 500,4 millioner fat i forrige uke. Analytikerne hadde ifølge TDN Direkt på forhånd ventet et lagertrekk på 1,3 millioner fat.

«Mens den amerikanske råoljeproduksjonen fortsetter å hente seg inn etter orkanen «Laura», viser tallene at raffineriene ytterligere reduserte raffinerikjøringen den siste uken», skriver ING Economics i en rapport, ifølge nyhetsbyrået.