<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Afrika-fokusert oljefavoritt jakter penger

Oljemyggen Africa Energy ønsker å hente inntil 25 millioner dollar. Selskapet er med på det som omtales som et svært spennende boreprogram i Sør-Afrika.

Publisert 21. sep. 2020 kl. 18.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
HARDFØR: Odfjell Drillings «Deepsea Stavanger» gjorde stor suksess sist riggen var i Sør-Afrika. Håndteringen av de vanskelige forholdene gjorde at den ble hentet inn igjen av Total og co. Foto: Odfjell Drilling

Pareto Securities er sammen med Arctic Securities og Fearnley Securites engasjert for å hente inntil 25 millioner dollar gjennom en rettet emisjon for det canadiske leteselskapet Africa Energy.

Pengene ventes å gå til finansieringen av selskapets økte finansieringsforpliktelser i forbindelse med det pågående boreprogrammet på inntil tre letebrønner på Blokk 11B/12B utenfor kysten av Sør-Afrika hvor Total er operatør.

24. august ble det inngått en avtale om øke selskapets effektive eierandel i blokken fra 4,9 til 10 prosent.

Med suksess blir det selskapets andre emisjon i år. I januar hentet Africa Energy også 25 millioner dollar gjennom en betydelig overtegnet emisjon tilrettelagt av Pareto og SpareBank 1 Markets. Da ble emisjonen gjort til 2,30 svenske kroner.

Kjøpsanbefaling

Analytikerne i Fearnley Securities skrev følgende i en oppdatering i midten av august rett før boringen av brønnen «Luiperd-1» startet med boreriggen «Deepsea Stavanger».

«Vi mener det kommende boreprogrammet forblir et av de mest lovende der ute, og vi vil ikke bli overrasket om det blir utvidet, noe som vil forlenge rekken med potensielle triggere til langt inn i 2021/2022».

Fearnley gjentok en kjøpsanbefaling og løftet kursmålet fra 3,10 til 4 svenske kroner. Meglerhuset påpekte at verdipotensialet er langt høyere.

Arctic, som også har en kjøpsanbefaling, høynet nylig kursmålet til 4,30 kroner.

Tirsdag ble aksjen notert til 3,14 svenske kroner i Stockholm.

Africa Oil Corp, der den svenske Lundin-familien er største aksjonær, er Africa Energys hovedeier med 32 prosent av aksjene. Lundin eier i tillegg 11 prosent direkte.

I tillegg til Sør-Afrika, er Africa Energy medeier i en lisens utenfor Namibia.